Uneori postam pe blog ce ne trece prin minte la momentul respectiv. Totusi, pentru a fi mai eficienti, pentru a va atrage cititorii si a creste vanzarile, ar trebui sa folositi un anumit sistem. Daca doriti sa stiti cum sa scrieti o postare pe blog care sa dea rezultate veti considera cu siguranta aceste 7 ponturi folositoare.
Iata o versiune scurta – o postare pe blog ar trebui sa aiba o fraza cheie, un titlu atragator, imagine, un continut bun, o chemare la actiune si chiar o semnatura (asa ar arata profesional). Si nu in ultimul rand, un Post scriptum.
7 Elemente pe care orice postare pe blog ar trebui sa le aiba
Crearea unui plan pentru postarea dumneavoastra pe blog face ca lucrurile sa fie mai usoare. Este bine sa incercati sa introduceti toate aceste elemente desi este posibil sa nu aveti nici o idee depre ce veti scrie. Dupa ce faceti planul, ideile ce vor umple golurile vin destul de usor.
1. Sa incepem cu primul element – o fraza cheie.
Chiar daca vreti sa scrieti avand in vedere cititorii dumneavoastra, este totusi important sa va concentrati pe SEO. Cand aveti subiectul in minte incercati sa gasiti o fraza cheie potrivita pentru postarea dumneavoastra. De exemplu in cazul nostru am folosit fraza cheie: “cum sa scrieti o postare de blog”. Pentru cazurile in care nu este potrivita utilizarea unei fraze cheie scrieti numai pentru cititorii dumneavoastra. Vor aprecia cunostintele dumneavoastra si ceea ce le impartasiti fara a tine cont de fraza cheie.
2. Scrieti un titlu grozav pentru postarea dumneavoastra pe blog
Credeti sau nu, titlul postarii dumneavoastra pe blog este la fel de important ca si continutul. Pana la urma, daca nu oferiti un titlu interesant, cine va citi ceea ce ati scris? Pe langa aceasta, titlul postarii dumneavoastra devine titlul paginii dumneavoastra (folosit in Title Tag) deci este important in SEO. In final, titlul postarii dumneavoastra va deveni “textul ancora” care este legat de rezultatele de cautare; cu alte cuvinte, asta vor vedea cei ce cauta cand se vor decide pe ce rezultat sa apese. Forte important, fiti siguri ca titlul dumneavoastra este convingator.
3. Imagini
Desi nu este esential sa folositi o imagine in postarea dumneavoastra, aceasta face ca pagina sa arate mult mai atractiva si mai colorata – iar imaginile pot fi folosite pentru a intrerupe textul, pentru ca acesta sa nu apara asa de lung. Mai mult, imaginile pot ilustra puncte de vedere. Puteti incarca propriile imagini, puteti cauta imagini gratuite sau mai putin scumpe online sau sa folositi site-uri bine cunoscute precum Flickr.
4. Scrierea continutului
Dupa ce ati schitat celelalte elemente, incepeti sa scrieti continutul. Poate suna un pic ciudat sa scrieti continutul ultimul (din moment ce este cea mai mare parte a postarii dumneavoastra), dar compunerea continutului dupa schitare este un proces chiar simplu. Ganditi-va la fiecare punct pe care vreti sa il scoateti in evidenta, si apoi dezvoltati fiecare idee intr-un paragraf sau doua separate.
5. Includeti o chemare la actiune
Desi nu se poate face acest lucru in fiecare postare, este destul de important sa includeti o chemare la actiune daca promovati un produs sau un serviciu despre care credeti ca este solutia de care au nevoie cititorii dumneavoastra. Destul de suprinzator, trebuie sa le spuneti oamenilor ce actiune doriti ca ei sa face. De aceea ar trebui sa introduceti o chemare la actiune – sa le spuneti cititorilor dumneavoastra ce sa faca mai departe si care vor fi beneficiile lor.
Nu presupuneti niciodata ca cititori dumneavoastra stiu ce sa faca mai departe. Ati scris postarea cu un motiv, si cititorii dumneavoastra trebuie sa citeasca acest motiv.
6. Adaugati semnatura dumneavoastra
Semnatura da postarii dumneavoastra un aer personal si permite cititorilor dumneavoastra sa va cunoasca. De cate ori nu ati citit postari pe bloguri fara semnatura si ce contineau cuvantul “admin” sau ceva asemanator in zona de autor sau postat de?
Va puteti face propria semnatura gratis. Exista o serie de site-uri pe internet ce va dau voie sa va creati propria semnatura, sau va puteti semna put si simplu cu semnatura reala si sa o scanati daca asta vreti.
7. Post Scriptum
Post scriptum-ul se gaseste la sfarsitul majoritatii scrisorilor de vanzari si a mesajelor email, deci de ce sa nu existe si intr-o postare pe blog? Va puteti evidentia punctul de vedere si oferi o ultima “chemare la actiune”.
Aveti mai sus celel 7 elemente importante dint-o postare pe blog ce va poate aduce mai multi cititori.