Atunci cand creati un nou design pentru site-ul dumneavoastra trebuie sa tineti cont intotdeauna de anumite puncte. Daca nu faceti acest lucru, nu este ceva negativ numai pentru motoarele de cautare dar si pentru vizitatorii site-ului dumneavoatra.
- Pastrati aceeasi structura a numelor de fisiere pentru a fi mai usor motoarelor de cautare sa indexeze noul site iar pentru vizitatorii care au folosit deja site-ul dumneavoastra si i-au pus un semn de carte, acestia nu vor promi, in momentul in care acceseaza site-ul din nou, pagini de eroare 404.
- Redirectati cu 301 toate URL-urile vechi sau schimbate catre pagina corespunzatoare noua.
- Creati pagini de eroare 404 atunci cand apar erori, pentru ca vizitatorii sa primeasca un mesaj dragut cu interfata site-ului dumneavoastra.
- Cautati link-uri stricate (broken links) ce ar putea aparea, avand in vedere ca arhitectura site-ului se schimba.
- Creati harta site-ului pentru ca vizitatorii dumneavoastra, in cazul in care se simt rataciti in site, au la dispozitie o lista cu toate paginile de pe site.
- Creati o harta a site-ului XML pentru a o incarca pe Google, Yahoo si MSN, si in acest fel acestea vor fi la curent cu noile URL-uri.
- Pastrati pe cat posibil acelasi continut, in acest fel va pastrati pozitia pe motoarele de cautare. Aceasta fiind legata de regula #1 deoarece schimbarea numelui unui fisier poate afecta pozitia in motoarele de cautare.
- Pastrati etichetele de titlu pe cat posibil pentru a va pastra pozitia in motoarele de cautare.
- Daca schimbati domeniile si numele paginilor, luati in considerare aducerea la zi a link-urilor din directoare sau de pe alte site-uri daca este posibil. Nu ati vrea sa pierdeti link-urile anterioare. In cel mai rau caz, le puteti redirecta cu 301.
- Anuntati-va reprezentantul SEO inainte de a face noul site pentru a va putea ajuta s preveniti problemele ce ar putea aparea.