Continuam azi articolul referitor la felul in care putem utiliza psihologia in web design, si modalitatea prin care putem utiliza acest concept in avantajul nostru.
Realizarea unui web design estetic
Utilizarea corecta a esteticii a fost dezbatuta inca din timpurile lui Plato, care, la randul sau i-a inteles forta.
Multumita progreselor psihologiei moderne nu mai este necesar sa contemplam frumusetea in afara unei clase de filozofie deoarece cercetarile ne spun exact care sunt lucrurile pe care creierul uman le considera a fi placute. Hai sa vedem cateva elemente de web design ce atrag atentia emotiilor si contribuie la o experienta pozitiva a utilizatorului.
Culorile
Culoarea este unul dintre cele mai importante elemente ce pot fi folosite pentru a evoca emotii unui utilizator. Notiunea nu este noua, venind tocmai de la Grecii antici care considerau ca starea de spirit poate influenta corpul si personalitatea.
De exemplu, persoanele cu o culoare dominanta de rosu (culoarea
Citeste mai mult ->
Archive for the ‘Articole Web’ Category
Psihologia in Web Design – partea II
Friday, December 18th, 2015Securizarea instalarii WordPress-ului
Thursday, October 16th, 2014
Acum cativa ani, doar hacker-ii puteau sparge si desfiinta website-uri, datorita nivelului lor de cunoastere a sistemelor, a retelelor si a codarii. Mai recent, insa, lucrurile s-au schimbat si cam oricine poate gasi pe Internet tutoriale care arata pas cu pas procedurile de spargere a site-urilor care ruleaza software vulnerabil.
La Kualo, luam in serios problema securitatii si am implementat mai multe sisteme menite sa va protejeze aplicatiile de exploatare. Nu putem, insa, proteja fiecare piesa de software pe care clientii o opereaza pe site-ul lor, asa cum nu exista nicio metoda garantata de a va proteja site-urile de a fi exploatate daca sunt vulnerabile pentru ca nu ati instalat ultimele noutati, ati codat slab plugin-urile sau codul custom.
Acest tutorial doreste sa se axeze pe o aplicatie web populara printre clientii nostri - WordPress. O sa va oferim ponturi si sugestii care va vor ajuta sa adaugati un nou nivel de securitate pentru instalarile WordPress.
Puncte importante
Instalati
Citeste mai mult ->
Citeste mai mult ->
Cum sa protejezi WordPress-ul de atacurile violente distribuite
Thursday, October 16th, 2014
Fiind unul dintre cele mai populare sisteme de administrare de continut (Content Management Systems - CMS), WordPress este adesea atacat de cei care doresc sa exploateze punctele vulnerabile ale versiunilor depasite sau doar sa acceseze zona de Admin pentru a posta sau desfiinta site-uri. Intr-o postare anterioara, am vorbit despre metode de a securiza WordPress, dar acum dorim in mod special sa discutam despre cum sa ne protejam impotriva atacurilor violente prin incercare de login. Aceste atacuri sunt facute prin bot nets (deci mii de calculatoare sunt implicate) si reprezinta tentative de a intra in zona de admin cu forta (“brute force” - incercand mii de combinatii de utilizatori si parole). Pe 6 martie 2014, WordFence (un provider de plugin-uri de WordPress popular) a facut urmatorul anunt:
Experimentam un atac WordPress extrem de mare. Sistemul nostru automatic s-a declansat si a postat pe FB si Twitter putin mai devreme azi. Atacul este vizibil pe http://www.wordfence.com/
Citeste mai mult ->
Citeste mai mult ->
Cele mai bune 5 Plugin-uri de social sharing asincron pentru WordPress
Monday, January 6th, 2014
Fara indoiala, plugin-urile de share va ajuta sa va promovati continutul blogului si sa il faceti “viral” pe retelele de socializare, dar stiti ce impact au asupra timpului de incarcare blogului vostru? Da, au o mare influenta; un plugin de sharing social trebuie sa incarce minim 5 scripturi de butoane de share, si anume Facebook, Twitter, Google +, LinkedIn si Pinterest impreuna cu imaginile aferente. Daca stai sa te gandesti, daca fiecare script de social media are cca 10 KB, atunci website-ul tau trebuie sa solicite minim 50 KB de data serverului ori de cate ori cineva iti viziteaza postarea de blog. Atunci, cum trebuie sa incarcam butoane de social media fara sa fie afectat timpul de incarcare al blogului? Cea mai buna solutie este folosirea unui plugin social asincron care incarca butoanele de social media asincron.
Ce este incarcarea asincron, mai exact?
Inainte sa trecem in revista plugin-urile sociale, sa vedem intai ce este incarcarea asincron. Incarcarea asincron este
Citeste mai mult ->
Citeste mai mult ->
Cum sa cresti viteza site-ului tau WordPress (Rapid si Usor)
Monday, December 23rd, 2013
Stiti deja, probabil, ca viteza cu care se incarca site-ul se afla in legatura directa cu nivelul de angajament si, in cazul site-urilor comerciale, cu profitul. Un site care se incarca greu poate fi frustrant si, in final, va descuraja vizitatorii. S-au facut numeroase studii pentru a demonstra importanta vitezei de incarcare a site-ului in experienta user-ilor.
Asadar, este (literalmemte) profitabil sa iti sporesti viteza site-ului. In ideea aceasta, in acest articol imi propun sa va ofer o imagine de ansamblu asupra actiunilor care pot fi lute pentru a masura si imbunatati viteza de incarcare a site-ului. Daca veti citi pentru cateva minute si veti implementa masurile de mai jos, e foarte posibil ca pagina voastra de WordPress sa aiba foarte mult de castigat.
Masurarea Vitezei Site-ului
Primul lucru pe care trebuie sa il faceti e sa descoperiti cat de bine functioneaza site-ul, atat pentru acum cat si pentru viitor (adica dupa ce ati implementat imbunatatirile).
Google PageSpeed
Am
Citeste mai mult ->
Citeste mai mult ->