Eweb InfoPro - Web design, SEO, Promovare Siteuri

- Web design - Aplicatii Web - Websiteuri de calitate - Magazin online -

Blog
  Acasa      Servicii      Oferte      Portofoliu      Cere Oferta      Avantaje      Companie      Contact   

Cum sa cresti viteza site-ului tau WordPress (Rapid si Usor)

Stiti deja, probabil, ca viteza cu care se incarca site-ul se afla in legatura directa cu nivelul de angajament si, in cazul site-urilor comerciale, cu profitul. Un site care se incarca greu poate fi frustrant si, in final, va descuraja vizitatorii. S-au facut numeroase studii pentru a demonstra importanta vitezei de incarcare a site-ului in experienta user-ilor.

Asadar, este (literalmemte) profitabil sa iti sporesti viteza site-ului. In ideea aceasta, in acest articol imi propun sa va ofer o imagine de ansamblu asupra actiunilor care pot fi lute pentru a masura si imbunatati viteza de incarcare a site-ului. Daca veti citi pentru cateva minute si veti implementa masurile de mai jos, e foarte posibil ca pagina voastra de WordPress sa aiba foarte mult de castigat.

Creste viteza siteului tau WordPress

Masurarea Vitezei Site-ului

Primul lucru pe care trebuie sa il faceti e sa descoperiti cat de bine functioneaza site-ul, atat pentru acum cat si pentru viitor (adica dupa ce ati implementat imbunatatirile).

Google PageSpeed

Am doua recomandari, ambele gratis:

Yahoo! Y Slow

Google PageSpeed

Ambele unelte mai sus mentionate iti coteaza site-ul pe baza unui numar vast de variabuile si ofera o multime de recomandari (dintre care multe vor fi mentionate in cele ce urmeaza).

Pe de alta parte, daca sunteti in cautarea unei masuratori a vitezei site-ului rapide (in secunde), incercati Pingdom. Daca alegeti asta, va sfatuiesc sa dati “ping” la site-ul vostru de 4-5 ori si sa faceti media vitezelor obtinute, pentru o citire cat mai exacta.

 

Acum, haideti sa vedem cum va puteti imbunatati viteza site-ului:

Caching

Daca ati folositi WordPress, probabil sunteti obisnuiti cu (sau macar ati auzit de) caching. Simplu spus, caching-ul va converteste paginile WordPress create dinamic in pagini “statice”. Metoda nu e tocmai importanta – important de retinut e ca face pagina sa se incarce mai repede. Daca instalati un plugin de caching, pagina ar trebui sa se incarce mult mai repede.

Totusi, orice utilizator WordPress incepator (sau chiar mediu) poate deveni confuz si/ sau intimidat de (a) numarul de plugin-uri de caching disponibile si (b) cum sa setati plugin-urile pentru a obtine rezultate bune.

Acestea fiind spuse, sa simplificam. Exista doua plugin-uri de caching foarte populare (si similare) disponibile, dintre care eu va recomand  W3 Total Cache. Video-ul de 3 minute de mai jos va arata tot ce trebuie sa stiti ca sa setati plugin-ul:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=OWzvLXzTPIk

 

Image Optimization – Optimizarea Imaginii

Exista o multitudine de postari care va recomanda mici trucuri menite sa va imbunatateasca viteza pe pagina. Multe din aceste trucuri pot ajuta, dar putine au un impact atat de mare ca optimizarea imaginilor folosite pe pagina, care de obicei constituie o parte semnificativa din spatiul total al oricarei pagini web.

Primul pas este sa incarcati doar pagini care sunt (a) deja de dimensiunea corecta si (b) salvate intr-un format adecvat (jpg pentru fotografii si imagini bogate in culori, png pentru imagini cum sunt “capturile de ecran”, avand culori limitate). Dati click aici pentru a afla mai multe despre diversele tipuri de fisiere-imagine.

Al doilea pas este sa inspectati fiecare imagine pe care o ridicati pe site printr-un proces de optimizare “lossless”, care face exact ce banuiati – optimizeaza imaginile fara a le afecta calitatea. Sunt cateva plugin-uri disponibile, dar eu va sugerez WP Smush.it – e foarte simplu de folosit.

 

Lazy Loading – Incarcare Ingreunata

In ultimul rand, poate veti fi interesati sa schimbati ordinea in care anumite elemente pe site sunt incarcate. Amanarea incarcarii elementelor care consuma resusrse in detrimentul incarcarii partilor de pagina prioritare imbunatatesc cu mult experienta utilizatorului.

Cand vine vorba de site-uri WordPress, sunt doua lucruri de analizat cand vorbim de incarcare ingreunata:

IMAGES

Probabil e destul de evident – deoarece imaginile ocupa o mare parte din spatiul paginii web, daca ele se incarca ultimele, restul informatiei se va incarca de doua ori mai rapid.

Recomandarea mea de plugin este Lazy Load. Incarca doar imagini care apar pe ecranul vizibil, asa ca upload-ul va avea viteza-luminii. De asemenea, cand un vizitator deruleaza imaginea si da de o noua imagine, probabil va aparea instantaneu, fiind unicul element care ramane de incarcat.

 

WIDGETS

Widget-urile “dreneaza” viteza de incarcare a paginii – adesea pentru ca se bazeaza pe servere externe pentru a se incarca (un exemplu comun e casuta de “Like” Facebook).

Asadar, daca alegeti lazy laod widgets, puteti evita ca restul paginii sa se incarce greu. Recomandarea mea de plugin este  Lazy Widget Loader, care va permite sa selectati ce widgeturi se incarca incet (“lazy”).

Va recomand de asemenea sa alegeti un plugin de share spre o retea de socializare care permite lazy loading. Preferatul meu este Digg Digg – nu numai ca ofera functionalitate grozava, dar si permite sa alegeti exact cand trebuie incarcate butoanele.

 

Modalitati rapide si usoare de a-ti imbunatati site-ul

In realitate, puteti implementa toate caracteristicile de mai sus in mai putin de 30 de minute. Aceasta investitie minora de timp merita din plin, pentru ca va imbunatati cu mult site-ul.

 

Nu uitati sa va testati viteza site-ului pe masura ce implementati diversele masuri mai sus mentionate. Veti intelege mai bine situatia vitezei site-ului observand efectele caching-ului, ale optimizarii si ale lazy loading-ului (si asta nu poate fi un lucru rau).

Comments

comments

Tags: ,




 |  Acasa  |  Servicii  |  Oferte  |  Portofoliu  |  Cere Oferta  |  Avantaje  |  Companie  |  Blog  |  Contact  | 
Copyright © Eweb InfoPro - Web Design - 2007 - 2024 Web Design Bucuresti, Web Design Ploiesti